News

Follow Studio Merel Noorlander on Facebook

Tue Jul 17th, 2018

Doe mee en ontdek! In een speciale route door de Banne en Talkshow! De wijk bezien vanuit Werkers, Pioniers en Kinderen, op woensdag 18 juli van 14.15 - 16.15 uur in de Rietwijker, Amsterdam Noord.

Wat kun je verwachten?
Volg een speciale tour met MOHA en Wijkwerkers van het Groen, Grijs en Schoon, verbaas je over spannende en bijzondere architectonische ontwerpen van kinderen voor de Wijk en leef mee met de verhalen, initiatieven en verlangens vanuit de eerste bewoners uit de jaren ’70. Tevens presenteren wij het Magazine van alle trajecten tot nu toe vanuit de bewoners van de Banne.

De Nieuwe Banne is een programma vanuit de Theaterstraat i.s.m. diverse wijk-experts (bewoners), Moha - Unfolding Routines, Over het IJ Festival, OBS De Vier Windstreken, de Gemeente en u. Samen maken we de Banne.

Locatie: de Rietwijker / Parlevinker 9, 1034 PX Amsterdam
Tijd: tour 14.15 - 15.15 en talkshow 15:15 - 16:15 uur

Doe je mee en ben je erbij?

Meer info:
www.facebook.com/events/206494416660860/
overhetij.nl/voorstelling/de-nieuwe-banne-3-wijkwerkers-unfolding-routines
... See MoreSee Less

Sat May 26th, 2018

MILK Amsterdam
het was een BEWOGEN avond! met heeeeeel veel dank aan Jorrit Paaijmans, Art van Triest, Corine Zomer, Philip Vermeulen, Joris Strijbos, Nicky Assmann, Merel Noorlander, Oscar Peters, Jean-Philippe Paumier, Mirjam Taverdin, Marjo Boeijen, Matthijs Kiel, Kala Newman, Maarten Bel, Willem De Haan, Alice Pons, Ibelisse Guardia Ferragutti, Veerle Pelske Van Rossom, Amsterdams Fonds voor de Kunst en alle anderen die keihard gewerkt hebben aan een super show!
... See MoreSee Less

Tue May 22nd, 2018

UITGELICHT - In een performance met licht, geluid, objecten en het menselijk lichaam onderzoekt Merel Noorlander sociale systemen en de kunst van het ontvouwen - concepten van filosoof Donna Haraway. Hoe plooit het lichaam de patronen van betekenis? Met vouwtechnieken en projecties speelt Noorlander met ruimte, licht en tijd. Vrijdag 25 mei opent 'Out of Order. Performing Objects' bij Arti et Amicitiae. De performance van Noorlander vindt plaats om 21:45 uur. Noorlander gebruikte een rentevrije lening voor de materiaalkosten van de performance. www.merelnoorlander.com Foto: Najiba Brakkee, Trendbeheer. ... See MoreSee Less

Try outs met licht voor de openingsperformance  vrijdag 25 mei om 21 uur Out of Order gecureerd door MILK bij Arti et Amicitiae, Amsterdam. Merci Paul van Laak en Nancy Hoffmann voor alle tips, equipment en het experimenteren!

Mon May 7th, 2018

Try outs met licht voor de openingsperformance vrijdag 25 mei om 21 uur 'Out of Order' gecureerd door MILK bij Arti et Amicitiae, Amsterdam. Merci Paul van Laak en Nancy Hoffmann voor alle tips, equipment en het experimenteren! ... See MoreSee Less

Mon May 7th, 2018

Giet je lek! Afgelopen weken hebben we inspiratie opgedaan van diverse gietprocessen en vandaag gaan we gieten bij Ferrotopia met het NDSM Kinderatelier!

Kom mee gietprocessen ontdekken en maak jouw eigen natuurheld!

Achtergrond: Tijdens de meivakantie is het NDSM kinderatelier te gast in een gietloods bij Ferrotopia, het kunstwerk van Atelier Van Lieshout dat van april tot december op de NDSM-werf staat. De natuur op het NDSM terrein inspireert, vormt een unieke basis voor deze beeldende workshop.

Voor: kinderen van 6-12 jaar oud.

Data: 7, 8 en 9 mei 2018.

Met NDSM Kinderatelier team: Helene Min, Laura Jehle, Merel Noorlander, Lennaart Allan Allan, Valerie van Leersum en diverse gastdocenten.

Locatie: Ferrotopia, NDSM-werf, Amsterdam.

In opdracht van: Stichting NDSM-werf, host: Atelier Joep van Lieshout.
... See MoreSee Less

Wed Apr 18th, 2018

MILK Amsterdam
... the making of ‘the erotic engine’ by Studio Merel Noorlander & Oscar Peters ❤
Save the date for the opening! May 25 - out of order - MILK in Arti et Amicitiae
... See MoreSee Less

Article about our Résidence de territoire at Mima festival, Mirepoix FR, in La Dépêche du Midi

Thu Aug 3rd, 2017

Article about our Résidence de territoire at Mima festival, Mirepoix FR, in La Dépêche du Midi ... See MoreSee Less

Our program during the MIMA -IN- festival, with tours, lectures, video, pop-up installations and performances.

Sun Jul 30th, 2017

Our program during the MIMA -IN- festival, with tours, lectures, video, pop-up installations and performances.Vous êtes invités! ... See MoreSee Less

Mechanical pop-up installation

Tue Jul 25th, 2017

Mechanical pop-up installation ... See MoreSee Less

Fri Jul 21st, 2017

Dear friends,

The Bureau d'Investigation will rise again at MIMA Festival 2017 amongst a beautiful program full of theatre and art!

You are very welcome to visit us from 3 up to 6 August in Mirepoix, south of France!

See you soon!

Merel and Eric

Bureau d'Investigation is a place to wander around between site-specific objects, maps, mechanical pop-up installations, performances and video of our research by Rico Massua. All developed in collaboration with the inhabitants of Mirepoix and MIMA.

www.mima.artsdelamarionnette.com/residence-territoire
... See MoreSee Less

Wed Jul 12th, 2017

... See MoreSee Less

Wed Jul 12th, 2017

... See MoreSee Less

Load more