Mini Museumnacht Orakel

Mini Museumnacht ‘Orakel’

Vrijdag 09 november 19 – 01 uur

Arti et Amicitiae
Rokin 112, 1012 LB Amsterdam

De afsluitende finissage van de Museumnacht Manifestatie ‘Orakel’ met (video)installaties, performances en live muziek. Concept en samenstelling: Merel Noorlander en Arjen Lancel.

Live performances: Domenique Himmelsbach de Vries, Marieke Coppens en Haian Arshied i.s.m. Tchelet Pearl Weisstub.
Live band: Bloem de Wilde de Ligny (UK)
Live DJ-set: Miss Whips (rock & roll baby!) (UK)

Orakel is ontstaan vanuit de urgente behoefte om onze visies op de interrelatie tussen mens, natuur en niet-menselijk dieren te herzien. Vertaald en aangereikt vanuit de beeldende kunst in combinatie met technologie, (empirische) wetenschap en hedendaagse alchemie. De orakels zijn méér dan toekomstvoorspellers: ze reageren niet alleen op de kanteling in het denken, maar verwezenlijken de maatschappelijke veranderingen zelf.

Het publiek wordt tijdens ORAKEL uitgedaagd en geactiveerd door een marathon-programma met kinetische installaties, interactieve performances en dierlijke videokunst. Het experiment staat centraal: van een futuristisch pleidooi over een maatje kleiner, tot activistisch loket voor papierlozen; van life healings met guru’s tot koken met virussen. Zwem mee in wildcat reservaten met alligators en leef een maand lang als hond. Uitdagend, diepgaand en humorvol vanuit een langlopend onderzoek, speciaal voor ORAKEL uitgewerkt.

Dit is de 7e editie van de jaarlijkse Manifestatie tijdens de Amsterdamse Museumnacht in Arti. Dit programma werd bekroond met de Museumnacht Award als beste tentoonstelling Kunstinstituut 2018 (jury jongeren 18 -35 jaar).

Meer info: Museumnacht Award 2018 / Arti et Amicitiae / Museumnacht Amsterdam

Installatie Tchelet Pearl Weisstub en geluidsperformance Haian Arshied.

Performance installatie Domenique Himmelsbach de Vries

Installatie performance Blue Creates the Open Space door Marieke Coppens

Muziekperformance Bloem de Wilde de Ligny

Met speciale steun van: Stichting Museumnacht, De Nieuwe, Het Amsterdams Fonds voor de kunst, Stichting Stokroos, Gemeente Amsterdam.

Speciale dank aan: Maaike Visser (grafisch vormgeving), Richtje Reinsma (kunstenaars advies), Fredie Beckmans en Gabriel Kousbroek (redactie De Nieuwe), Ivo Sprey (vormgeving spread De Nieuwe), Arda van Tiggelen (redigeren subsidie aanvraag), Najiba Brakkee (PR), Maxime de Waal, Wessel Haaxman (docu), Cleo Campert (fotografie).