Als ik SAM was… x workshop

Als ik SAM was…
… hoe zou ik er dan uit zien, wat zou ik dan doen, waar, en voor wie?
…van kapperszaak gerund door kinderen, een gebouw in de vorm van een bloem of vuurtoren, met een open space voor experiment en workshops, straatverlichting in de vorm van diamanten…

Denk, ontwerp, bouw mee aan SAM; Sociaal-Artistiek Museum van Amsterdam Noord!

Samen met Tessa Hendriks bouwen we aanstaande zaterdag 7 december 2019 met wie mee wil doen aan het Bouwbord van SAM. Het wordt het eerste moment waarop we bewoners van rondom de Sixhaven en andere experts te Buurthaven ontmoeten en brainstormen over hoe een specalutief “social art museum” het beste zou kunnen aansluiten bij de culturele behoeftes van de mensen die hier wonen en werken.

SAM is een onderzoeksprogramma van Merel Noorlander en Arthur Kneepkens, in co-productie van Theaterstraat en TAAK, naar de relatie tussen gentrificatie en kunstinstellingen, en culturele behoeftes van inwoners van Stadsdeel Amsterdam-Noord.

SAM X BUURTHAVEN en andere (buurt)initiatieven
7 december van 14.00u tot 17.00 uur
Sixhavenweg Amsterdam Noord (naast de Willemsluis)

Op 7 december wordt 𝘽π™ͺπ™ͺπ™§π™©π™π™–π™«π™šπ™£ een π™’π™žπ™£π™©π™šπ™§π™π™–π™«π™šπ™£. Deze locatie langs het Noordhollandsch kanaal is de nieuwe thuishaven voor initiatieven ontwikkeld door Γ©n voor buurtbewoners. Met o.a.: workshop behendigheid voor honden in de Hondenspeeltuin Willem I van Sanne en Mariska, bouwworkshop met de Timmerwerkplaats van Ahmed en Marianne, soep uit Noord van Nancy en Michel en livemuziek vanuit De Muziekstraat.

SAM te Sixhaven Amsterdam wordt de eerste fysieke manifestatie van SAM, waarvan we eerder al een performance presenteerden in Frascati (De Onvertelde Stad#2) en OT301 (jubileum 10 jaar CAWA).

Deze nieuwe reeks is een co-productie van TAAK, als onderdeel van hun programma Social Capital#2, en de Theaterstraat, in samenwerking met Buurthaven Amsterdam.

meer info: www.buurthaven.amsterdam enΒ  www.theaterstraat.com/SAM.

Β